گاباریت چیست؟

ساخت وبلاگ

گاباریت چیست ؟

سیستم هشدار محدودیت ارتفاع عبور از سازه هایی مثل تونل ، پلهای زیرگذر، پلهای عابر پیاده ، عوارضی ها  و موارد مشابه است که قبل از سازه های اشاره شده جهت کنترل ارتفاع و هشدار به رانندگان نصب میگردد.

 

ضوابط نصب علائم محدودیت ارتفاع :

تابلو اخطاری ارتفاع محدود:

حداکثر ارتفاع محدود عبور روی هر قسمت از سواره رو یک راه عمومی ۵ متر است . در هر قسمت از راه که ارتفاع آزاد از این استاندارد کمتر باشد.  باید این علامت استفاده کرد.همچنین باید علامت دیگری مانند این  روی سازه ای که ارتفاع مسیر را کم کرده است قرارداد .  

(این تابلو قبل از محل دارای محدودیت ارتفاع  و با فاصله برابر طرح سرعت محور  نصب میگردد .جدول شماره ۵۳).

 

 تابلو انتظامی محدودیت ارتفاع:

این محدودیت برای وسایل نقلیه دارای ارتفاع زیاد است و میزان محدودیت در علامت نشان داده شده باید حداقل ۲۰ سانتیمتر فضای آزاد بین بیشترین ارتفاع مجاز و کوتاهترین قسمت راه یا خطر روی سواره رو در نظر گرفته شود.

(یعنی اگه فاصله از کف سواره رو تا زیر سازه ۴ متر هستش ما بایددر تابلو ۲۰ سانت کمتر قید کنیم ).

۱- فریم (قاب) تشخیص و هشدار ارتفاع زیاد

هشدار به راننده کامیون با محموله ارتفاع زیاد (over high )  بایستی در قبل از پل یا محل دارای ارتفاع محدود اتفاق بیافتد  راهکاری که هم اکنون برای برخی  نقاط مثل عوارضی ها ، تونلها پیش روست  از فریم (قاب) تشخیص ارتفاع زیاد که به همراه هشدار است استفاده میشود . فریم دارای زنجیرهای است که به کابل افقی فریم آویزان شده و انتهای آن به استوانه هایی که مجهز به شبرنگ هست متصل است و اینطور عمل می کند که در صورت داشتن ارتفاع زیاد کامیون به سقف یا محموله ی آن برخورد کرده و ایجاد سر و صدا می نماید و راننده را هوشیار ساخته و قبل از برخورد با سازه اصلی کامیون را متوقف می نماید.

۲- سیستم هوشمند هشدار و تشخیص ارتفاع

هوشیار سازی راننده برای این مورد در کشورهای پیشرفته  با فن آوری جدید سیستم تشخیص ارتفاع همراه بوده که برابر تصویر ذیل با بهره برداری از سنسور ها، تابلوهای LED ، و آژیر خطر این هشدار به راننده رسانده میشود.

 

با عنایت به مقاله تصویری تهیه شده فوق همانطور که اشاره شد با نصب تابلوهای اخطاری و انتظامی محدودیت ارتفاع  به دلیل وجود خطای بالای انسانی ایمنی کامل را در این سازه ها  را نمی توان تامین کرد و می توان حداقل امکانات مانند استفاده از قاب تشخیص و هشدار ارتفاع زیاد  که اکنون فقط جهت تونلها و عوارضی ها و برخی دیگر دایر است را برای پلهای عابر پیاده و سایر زیر گذرها برنامه ریزی نمود ، و مطمئنا پیشنهاد استفاده از این فریم کاربردی در فاصله ای موثر در قبل از پلهای هوایی عابر پیاده و زیر گذرها می تواند بسیار موثر بوده و سطح ایمنی سازه  و راه را ارتقاء بخشد.

 

نمونه طرح ارتقاء ایمنی نقاط دارای تصادف در قبل از دهانه ورودی تونل:

 

هر گونه کپی برداری و باز نشر مطلب فقط با ذکر منبع مجاز می باشد

نوشته گاباریت چیست؟ اولین بار در راهدار. پدیدار شد.

عکس کده...
ما را در سایت عکس کده دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : عکاس شهر axadeh بازدید : 528 تاريخ : چهارشنبه 24 مهر 1398 ساعت: 19:30

خبرنامه